Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?
KYK yurt başvuruları ile ilgili kısa süre içerisinde yeni bir açıklama yapılacak. Yurt başvurusunun dijital ortamdan gerçekleştirileceği bilgisi ilk kez Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından verilmişti. Peki, yurt başvuruları saat kaçta başlayacak ve ne zaman sona erecek?

KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yurt başvurusu için Kredi Yurtlar Kurumu’ndan gelecek açıklamayı bekleyen üniversite öğrencileri yerleştirme sonuçlarına geçtiğimiz günlerde ulaşmıştı. Okudukları bölgelerde yer alan yurtlara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek olan öğrenciler belirli kriterlere göre sıralandırılacaklar. Asil ve yedek listelerin açıklanmasıyla birlikte öncelikli kayıt hakkına sahip olanlar ortaya çıkacak.

 

KYK Yurt Başvurusu Bugün Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden yapılan açıklamada yurt başvurularının 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos’ta sona ereceği bilgisi aktarılmıştı. Başvuruların saati ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.
 

Başvuru ekranı açıldığı anda içeriğimizde yerini alacak.

Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?
 

KYK yurt başvurusu için öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyaç duyulacak. E-Devlet şifresi PTT aracılığıyla temin edilebilecek. E-Devlet şifresinin ardından öğrenciler, E-Devlet üzerinden yer alan yaklaşık 10 adımlık işlemleri tamamlayacak. Bu işlemler arasında gelir durumu, aile bilgileri, öğrenim bilgileri de yer alacak. Tüm bilgilerin girilmesiyle birlikte işlem tamamlandırılacak ve başvuru numarası ile sonuçlar KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden ilerleyen günlerde öğrenilebilecek.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...

BAŞVURUDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.

2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.

3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.

5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

 




Kaynak: KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 440 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI